Menu
RSS

Koncert pre deti - Smejko a Tanculienka

V pondelok 13. 04. 2015 sme v divadelnej sále domu kultúry v Šali privítali umelcov z Divadla Maska, ktorých deti poznajú ako čmeľka Smejka a lienku Tanculienku.

Väčšina detí videla a počula ich veselé pesničky po prvýkrát. Nie sú ešte takí známi ako Spievanka a Zahrajko, či Fíha, no myslím, že ich rýchlo dobehnú. Keď sa sálou nieslo ich úvodné "Ahojte chrobáčikovia!", deťom sa okamžite zapáčili. Lienka Tanculienka a čmeľko Smejko v prekrásnych kostýmoch s publikom akoby s chrobáčikmi najprv hádali, kto, alebo čo je Huncúlik, ktorý si na pódiu nechal svoju gitaru. Zaspievali mu pesničku Dobré ráno, aby sa mu lepšie vstávalo, potom spolu vybaľovali  predmety z kufríka, zaspievali si o zelenej hruške, kováčka vyladila vlkovi hlas, aby mu otvorili kozliatka svoje dvere do domčeka. Spievali nielen deti, ale aj ich rodičia. Z predstavenia malí diváci odchádzali bohatší o sladké lízatko a tiež z novými, nákazlivými pesničkami na CDčku, ktoré sa predávalo po koncerte. Deti sa s nimi mohli odfotiť a ochotne im podpisovali CDčka a podpis karty.

Na predstavení sme mali dokonca aj zmenšenú verziu Smejka Ferka a lienku Elinku, detičky mojej kamarátky Lenky, ktoré sa s pomocou ich šikovnej maminky, jej kamarátky a ich babičky premenili na dokonalé kópie skutočných umelcov. Smejko a Tanculienka sa s nimi vyfotili, lebo také parádne kostýmy na svojich koncertoch ešte nevideli.

Smejko a Tanculienka cez leto pripravujú svoje prvé DVD, no tento rok ich ešte v Šali určite privítame. Takže ak sa vám ich vystúpenie páčilo, tešíme sa na vás chrobáčikovia opäť na jeseň.

Za pomoc pri organizácii tohto podujatia  pre malých Šaľanov, sa chcem poďakovať môjmu manželovi Lalimu, ďalej Peťovi Jimmovi Hlavatému, Robovi Andrášimu a  dievčatám, ktoré pomáhali v šatni. Krásne fotky z predstavenia nám spravil "náš dvorný fotograf" Juraj Kovács, začo mu veľmi pekne ďakujeme. Fotky nájdete vo fotogalérii pod článkom. Poďakovanie patrí aj personálu kaviarne City Café na pešej zóne, ktorí nám zabezpečovali predaj lístkov, nakoľko sme občianske združenie. Viem, že to nebolo práve jednoduché, no aj tak nám veľmi vyšli v ústrety. ĎAKUJEME!

 Jana Zlatá

 

Čítať ďalej...
Prihláste sa k odberu tohto RSS kanála

Facebook Login